zaterdag, maart 01, 2008

Religie! Goed of Kwaad?

Het is een item dat niet vaak beschreven wordt omdat het waarschijnlijk voor veel mensen moeilijk ligt. Maar hoe staat het momenteel met de religies in de wereld. Wel ik heb daar een duidelijke kijk op. Waarschijnlijk omdat ik als homo zowiezo vanop een ander punt naar de verschillende religies kijk en zelf niet religieus ben.

Er is trouwens geen enkel geloof dat homo's accepteerd in hun gemeenschap. Terwijl we toch allemaal maar dezelfde mensen zijn. Het is gewoon zo dat iets dat "anders" is dan datgene we mee opgroeien vaak wordt bekeken als "slecht". Dit is zo ten opzichte van ras, religie, en geaardheid.
Als je vaak geconfronteerd wordt in je jeugd met deze vormen als zijne "niet kwalijk of niet slecht" dan ga je er waarschijnlijk op latere leeftijd ook minder snel een slechte kijk op hebben.

Religie/Ras is daarom ook vaak door de "opelijkheid" daarvan (homosexualitiet is niet altijd zichtbaar) een bron van oorlog geweest. Terwijl religie juist dient om mensen bij elkaar te brengen en te bezinnen. Ik respecteer iedereen zijn geloof zolang ze mij ook respecteren als persoon (die toevallig homo is).
Maar het is al die verscheidenheid die deze wereld ook zo interresant maakt, alleen hoort daar al dat geweld niet bij. Dus is religie nu goed of kwaad. Wel als je het beleefd in eigen kring en het gewoon ondergaat al zijnde je dagelijks leven zie ik daar geen kwaad in. Maar als je je geloof wil "opdringen" of "bovenstaand" wil noemen dan ben ik van mening dat je geloofsovertuiging eerder kwaad doet dan goed. Want het is uit dat standpunt dat vaak de meeste oorlogen onstaan!

Steve xxx

P.S. Als jullie dan toch persé in iets willen geloven besef dan misschien dat jullie "almachtige" ons misschien geschapen heeft om de overbevolking op deze planeet tegen te gaan. Of om geen enkele ziel de kans op liefde te ontzeggen.

http://www.mikpunt175.be
<---- De kijk van Holebi's op het Vlaams Belang

1 opmerking:

Anoniem zei

hier zit godverdomme waarheid in ;-)
dikke kus