vrijdag, mei 26, 2006

Welkom Zyno!

Tja, nu was het wel heel lang geleden dat ik nog poste. Eeen mens kan het soms druk hebben terwijl hij eigenlijk zijn gewone leven leid.

Ondertussen is er enorm veel gebeurt natuurlijk maar we gaan niet al die weken navertellen. De meesten weten wat er allemaal gebeurt is. Zeker als het om wat er in media gebeurt gaat. Daarom even een kleine oproep. Vandaag is de Mars in Antwerpen. Ik had er erg graag bij willen zijn. Maar gezien de omstandigheden met mijn zus kan ik me daar niet bijvoegen. Maar dat wil niet zeggen dat ik jullie gedachtegoed niet deel. Met hart en ziel sta ik achter de eisen van deze Mars. Nee, tegen zinloos geweld en nee tegen racisme. De vraag voor een verdraagzamere samenleving is momenteel erg hoog en dit in alle bevolkingsgroepen. Na de moord op Joe Van Holsbeeck, Luna Drowart en Oulematou Niangadou en de vermoedelijke moord op Mohammed Bouazza en de moordpoging op Songül Koç is iedereen het er over eens dat er iets moet veranderen. Dat iets begint bij jezelf. Als je goed nadenkt en beseft wat je zelf kan veranderen zal er iets veranderen. Een Partij die reeds veroordeeld is voor racisme en steeds haat en geweld blijft predikken moet eens en voor altijd eens een opdonder krijgen.

Natuurlijk is het belangrijkste nieuws de geboorte van mijn neefje Zyno. Is hij niet schattig. Het was een erg zware bevalling die gelukkig goed is afgelopen. Een kleine resumé: Dinsdag 23 mei kwam er een scheur in het vlies dat het water ophoud. Dit kwam omdat ze al een week lang 2cm opening had. Om 12uur werd ze naar het ziekenhuis gevoerd en hebben ze onderzocht. Daar brak de vlies volledig toen de gyneacoloog haar onderzocht. Maar omdat ze nog niet veel opening had en geen weeën hebben ze haar aan een baxter gehangen. Deze stond in het begin op 15ml/uur maar omdat de weeën niet senl genog kwamen en er vooral geen opening kwam hebben ze dit stilletjes opgetrokken. Tot ze zelfs aan het dubbele zaten wat ze normaal aan een moeder geven. Namelijk 300ml/uur Dit bracht wel hevige weeën teweeg maar niet de verhoopte opening. Uiteindelijk hebben ze dan s'avonbds die baxter afgekopeeld om haar baarmoeder even te laten rusten. De volgende ochtend hebben ze een pil opgestoken om nog meer opening te kunnen krijgen en daarna nog terug zo'n baxter aangehangen. Dit gaf weer enorm veel weeën maar zonder echte opening. Deze stond net voor 19u nog maar op 5cm. Daar het al 31uur na het breken van het vlies wilden de dokter geen risico nemen. En beslisten ze dat ze een keizersnede gingen doen. Gelukkig had mijn zus die middag al een epidurale gekregen want ze kon de pijn niet meer verdragen met die weeën.Op 24 mei 2006 om 19.45 uur werd er een jongetje geboren met de naam Zyno. Doordat hij zolang zondervruchtwater in de baarmoeder zat had hij al uitwerpselen geproduceerd en hing hij er vol van. De dokters vreesden even dat hij die uitwerpselen evntueel zou kunnen ingeademd hebben en dus geinfecteerde longen zou kunnen hebben. Ze hebben Zyno dan 1 nacht op observatie gehouden maar gelukkig had hij niets binngekregen. Hij maakt het erg goed. Hij woog bij de geboorte 3,400 kg en mat 52cm. Mijn zus probeert nu borstvoeding voor de eerste keer. Maar omdat ze een keizersnede heeft gehad is dat niet gemakkelijk. Ze mag 2 dagen niet uit haar bed en kan dat ook niet echt met de pijn. Ze ligt nog steeds aan een epidurale die ze handmatig als ze hevig pijn heeft een shot kan laten toedienen. Hierdoor mag ze natuurlijk niets eten of drinken. Ze heeft ook hulp nodig bij het voeden van Zyno want doordat haar buikspieren zijn doorgesneden kan ze amper bewegen. Tja, ik denk dat ze haar derde zwangerschap wel anders had voorgesteld.

Natuurlijk zijn we allemaal blij met de komst van Zyno en zeker ook de broertjes Jason en Keanu. Ook de trotse Papa mag niet ontbreken. Hieronder enkele mooie foto's van de trotse familie met Zyno.

Dikke knuffels van NONKEL Steve xxx

Cindy & Zyno Joris & Zyno Mémé & Zyno Keanu & Zyno Jason & Zyno Ik & Zyno

1 opmerking:

Michiel en Leentje zei

proficiat nonkel steve!